Menu Sluiten

Hoogste punt nieuwbouw voor woningen Rode Dorp fase 2 bereikt

Alphen aan den Rijn, 5 juni 2023 


Woonforte en ERA Contour staan stil bij volgende mijlpaal vernieuwing buurt 

Op maandag 5 juni 2023 hesen Woonforte en ERA Contour de vlag om het hoogste punt van de nieuwe woningen in fase 2 te vieren.  Hiermee is een volgende mijlpaal bereikt in de vernieuwing van het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn.  Woningcorporatie Woonforte en TBI-onderneming ERA Contour vierden dit op de bouwplaats met alle vaklieden.   

Na de sloop van de oude woningen in de karakteristieke Alphense volksbuurt is in november van vorig jaar gestart met de nieuwbouw van de 67 woningen uit de tweede fase. Inmiddels staan de casco’s en wordt de vernieuwde buurt langs de Jan Nieuwenhuijzenstraat, Brittenruststraat, Goeman Borgesiusstraat en Hugo de Grootstraat steeds zichtbaarder. De oplevering staat voor eind dit jaar gepland en alle woningen zijn inmiddels verhuurd. De huurders kijken vol verwachting uit naar hun nieuwe woning.  

Energiezuinige eengezinswoningen
De vernieuwing van het Rode Dorp omvat de sloop en nieuwbouw van 172 energiezuinige sociale huurwoningen verdeeld over drie fases. In fase 1 werden vorig jaar al 47 eengezinswoningen opgeleverd. Fase 2 bestaat uit de bouw van 67 eengezinswoningen met typerende rode daken, naar een ontwerp van Bloemen Architecten. Na de oplevering van deze woningenstart fase 3 met de sloop en nieuwbouw van 58 woningen in de Karel Doormanstraat. De nieuwe woningen zijn duurzaam en worden onder andere voorzien van een bodemwarmtepomp, zonnepanelen en beschikken over energielabel A++. ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen in opdracht van Woonforte.

Beeldmateriaal 

De woningen in fase 2 | Beeld: Jurgen Richters- Slateboard Video en Multimedia Productions

Projectleider Arno Jochemsen bedankt de vaklieden | Beeld: Kim Portegies

Artist impression voorgevel woningen Hugo de Grootstraat fase 2 | Beeld: Bloemen Architecten