Menu Sluiten

Woonforte

Woonforte is een woningcorporatie in de gemeente Alphen aan den Rijn met bijna 11.000 woningen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam en circa 115 medewerkers.

Oog voor mensen, hart voor wonen

Dat is ons motto. Iedereen moet de kans krijgen op een woning die past bij zijn of haar leven. Daarom biedt Woonforte goede woningen voor mensen met een laag inkomen. Woonforte investeert in nieuwbouw, renovaties, onderhoud, leefbaarheid en duurzaamheid.Zoals u in ons organogram kunt zien, werken we van buiten naar binnen. Dit doen we vanuit een eigen missie, visie en strategie, maar we vragen input van huurdersorganisaties, andere stakeholders en huurders zelf.

U mag van Woonforte een goede service verwachten. Als er toch iets mis gaat, kunt u een klacht indienen.

Op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws van Woonforte? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt één keer per maand.

Website woonforte

Uw buurtbeheerder

Vanaf 1 januari 2020 is de buurtbeheerder het eerste aanspreekpunt voor uw dagelijkse vragen. De buurtbeheerders van Woonforte hebben hun eigen buurt en zijn er voor álle huurders.

Wat doet de buurtbeheerder?

De buurtbeheerder:

  • is uw aanspreekpunt voor dagelijkse vragen. Als u belt, maakt hij een afspraak met u.  
  • loopt een vaste route door uw buurt. Daarbij spreekt hij met bewoners en is op die manier ‘de oren en ogen’ van de buurt.
  • meldt eventuele problemen bij de juiste instanties: bijvoorbeeld de afdeling Wijkbeheer van de gemeente, de wijkagent of de milieuwachter.
  • controleert of werkzaamheden goed worden uitgevoerd, zoals het schoonmaken van de centrale hal en het trappenhuis maar ook het onderhoud aan het groen.
  • let op bouwkundige gebreken en storingen van technische installaties.
  • voert eenvoudige reparaties uit in de gemeenschappelijke ruimten.
  • verhelpt kleine storingen aan de algemene installaties in het gebouw.
  • houdt een oogje op een nette woonomgeving, inclusief de voortuinen van huurders.

U kunt altijd contact opnemen met uw buurtbeheerder. Dan maakt hij een afspraak met u en komt bij u langs. Tenslotte is de buurtbeheerder er voor u!

Hier vindt u een overzicht wie bij u de buurtbeheerder is.

Wat kunt u doen als u niet tevreden bent?

Hebt u een vraag of wilt u iets doorgeven? Stuurt u ons dan een bericht. Binnen 5 werkdagen reageren op uw bericht.

Is er iets kapot in de woning? Geef dit dan door als een reparatieverzoek. Uw probleem wordt zo snel mogelijk opgelost.

Heeft u een klacht over een medewerker van Woonforte? Vraag dan eerst naar de leidinggevende van deze medewerker. Veel klachten kunnen worden opgelost met een gesprek waarin u, de leidinggevende en eventueel de medewerker samen het probleem bespreken.

Bent u niet correct behandeld of heeft Woonforte uw probleem niet opgelost? Dan kunt u een klacht indienen. Woonforte heeft hiervoor een Klachtencommissie .