Menu Sluiten

Energie

Energiebesparing.

Van alle woonlasten is energie veruit het meest in prijs gestegen de afgelopen jaren. Die prijs gaat in de toekomst nog verder omhoog. Door energiebesparende maatregelen te nemen, wordt niet alleen de energie-rekening lager maar verbetert ook het wooncomfort. Het is fijner wonen in een huis zonder vocht en tocht. U kunt als huurder zelf maatregelen nemen zoals radiatorfolie plaatsen of de verwarming lager zetten, maar voor sommige (grotere) ingrepen zoals isolatie van de gevel of vervanging van de ketel, is Habeko wonen aan zet.

In huis kun je flink op energie besparen. Dat is goed voor het milieu en het levert je geld op. Sommige maatregelen zijn gratis, soms moet je eerst investeren. Maar die investering verdien je vaak verrassend snel terug. Lees onze tips om te besparen op je energierekening. 

Ledlampen besparen energie en geven hetzelfde warme licht als gloeilampen.

Je gloei- of halogeenlamp vervangen terwijl die nog niet kapot is, lijkt misschien zonde. Maar, dat is het niet. Het is klimaatvriendelijker om ze nu al te vervangen. Vervang je al je on zuinige lampen in één keer? Dan ben je maar één keer bezig en maak je een mooie klapper voor het klimaat. Als je het kleiner wilt houden: begin dan met de lampen die het meeste aan staan.

Een goede keuze: een ledlamp is namelijk 85 procent zuiniger dan een gloeilamp en verdient zich snel terug. Je kunt dus flink energie besparen door ledlampen aan te schaffen.

Radiatorfolie is gemakkelijk aan te brengen en houdt meer warmte in huis vast waardoor je minder hoeft te stoken.

Radiatorfolie is een dunne folie die je tegen de buitenmuur achter de radiator plakt. Hierdoor gaat er minder warmte verloren. Met radiatorfolie kun je besparen op je energiekosten, omdat er minder warmte naar buiten ontsnapt. Met radiatorfolie kun je al snel 30 euro per jaar besparen. Radiatorfolie kost voor een gemiddelde woning zo’n 20 euro.