Menu Sluiten

Woonforte koopt locatie Noorderkeerkring van GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen verkoopt de locatie aan de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn aan Woonforte. Ernst Hoette van GGZ Rivierduinen en Monique Brewster van Woonforte hebben de overeenkomst ondertekend. Woonforte gaat hier circa 164 sociale huurwoningen bouwen, waarvan zo’n 60 woningen voor zorgorganisaties. GGZ Rivierduinen is voornemens om 15 woningen terug te huren.

Woonforte koop locatie Noorderkeerkring van GGZ Rivierduinen

Woningzoekenden hebben moeite om een sociale huurwoning te vinden in Alphen aan den Rijn. Om de wooncrisis het hoofd te bieden, moeten er meer sociale huurwoningen komen. Woonforte is al jaren actief op zoek naar locaties en is blij dat zij de locatie aan de Noorderkeerkring heeft verworven. Woonforte kan hier na de sloop en nieuwbouw verschillende woningzoekenden een woning bieden.

Mooie locatie voor diverse woningzoekenden

De locatie is dicht bij winkels en groen. Daarmee is het een fijne woonomgeving voor verschillende groepen: senioren, jongeren, alleenstaanden, gescheiden ouders en huishoudens met een zorgvraag. Woonforte gaat hier ruime en kleine appartementen bouwen, zodat de woningen goed passen bij de behoefte van deze mensen.

Fijn en veilig

Woonforte ziet daarnaast kansen om op deze locatie een bijzonder woongebouw te realiseren waar wonen, zorg en welzijn samenkomen. Met een sfeer van betrokkenheid, waar bewoners naar elkaar omkijken en actief meedoen. Het zal voelen als een mooi woongebouw en een fijne, veilige omgeving.

5 jaar

De voorbereidingen, zoals een plan uitwerken, bestemmingplanwijziging, omgevingsvergunningen en het bouwen van de woningen gaan bij elkaar zo’n 5 jaar duren.