Menu Sluiten

Huurverlaging en huurbevriezing

Is uw inkomen voor een deel of helemaal gestopt, dan kunt u huurbevriezing en/of huurverlaging aanvragen!

Sinds een aantal jaar wijzen we onze sociale huurwoningen toe volgens Passend toewijzen. Dat betekent dat u een woning huurt met een passende huur voor uw (jaar)inkomen. Maar wat gebeurt er als de huur van uw woning nu hoger is dan volgens passend toewijzen? Of als u met pensioen bent gegaan? Of als uw inkomen vanwege de coronacrisis is gedaald? Huurverlaging of huurbevriezing kan dan een mogelijkheid zijn.

Sociaal huurakkoord

In het Sociaal Huurakkoord is afgesproken dat huurders, met een laag inkomen én in verhouding hoge huur, huurverlaging of bevriezing kunnen krijgen. De nieuwe afspraken gelden vanaf 1 januari 2020.

  • Huurverlaging kunt u het hele jaar door aanvragen.
  • Huurbevriezing betekent dat de huurverhoging voor u niet doorgaat. Dit wordt dan 0 %. U moet dit aanvragen vóórdat de jaarlijkse huurverhoging ingaat. Dat is bij Woonforte per 1 juli. U vindt de uitleg bij de brief over de jaarlijkse huurverhoging.

Hier vindt u alle info:

https://www.woonforte.nl/home/Woonforte-Internet/Ik-ben-huurder/Ik-ben-huurder-Huur/Huurverlaging-en-huurbevriezing.html