Menu Sluiten

Noorderlicht

Woonforte gaat 257 huurwoningen bouwen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Noordpoolsingel. In het gebouw komen 233 appartementen, variërend van tweekamer- tot vierkamerwoningen. Er komen 24 eengezinswoningen met een buitenruimte en entree direct aan het nieuwe park. We noemen het gebouw Noorderlicht.

Voor wie?

Deze woningen zijn bedoeld voor senioren, starters en kleine gezinnen. Van de 257 woningen is 75% bestemd voor de sociale huur en 25% voor de middenhuur. 

Duurzaam en groen

De woningen zijn zeer duurzaam, energiezuinig en gasloos. Op het dak komen zonnepanelen, de verwarming gaat via bodemwarmte en de woningen zijn uiteraard goed geïsoleerd. Naast het gebouw komt een groen park. Op de eengezinswoningen ligt een sedumdak. Al het groen is belangrijk want beplanting zorgt voor verkoeling bij hitte en voor wateropvang bij hevige regenbuien. 

Parkeren

De parkeergarage komt op de begane grond van het gebouw.  Aan de voorzijde ligt de garage verscholen achter de eengezinswoningen die met hun rug tegen het appartementengebouw aan liggen.

Planning

Woonforte wil in 2024 starten met bouwen. 

Er is een krant uitgebracht welke omwonende hebben ontvangen. Klik hier om hem te lezen