Menu Sluiten

Wat is het resultaat van 2000 zonnepaneleninstallaties?

In de infographic ziet u wat de zonnesystemen tot nu toe voor impact gemaakt hebben op het milieu en de portemonnee van de bewoners.

Mijlpaal: 2.000 woningen voorzien van zonnepanelen in 2 jaar

Deze week kreeg de tweeduizendste huurwoning een gratis zonnesysteem. Al vanaf september 2018 legt Woonforte zonnepanelen op de daken van haar eengezinswoningen.

Met het plaatsen van de 2000e zonnepaneleninstallatie ligt het project op schema: het is voor tweederde gevorderd. Zo werkt Woonforte aan de verduurzaming van haar woningen én zorgt de corporatie voor een flinke lastenverlaging bij haar huurders.

Miljoeneninvestering

Woonforte investeert bijna € 20 miljoen in zonnepaneleninstallaties voor in totaal 3.000 eengezinswoningen. De woningcorporatie legt de zonnepanelen op daken die geschikt zijn voor het opvangen van de zon. Dus geen bomen, ramen of dakkapellen in de weg en een stevige dakconstructie. De huurders betalen geen bijdrage en profiteren dus maximaal van de opbrengst.

Het project startte in september 2018 en is naar verwachting eind 2021 klaar. De volledige uitvoering is in handen van het bedrijf De Zoncorporatie uit Amsterdam.

Duurzame toekomst

Met dit project werkt Woonforte aan het duurzaam maken van huurwoningen. De corporatie doet meer. Zo worden de nieuwbouwwoningen vanaf nu al gasloos gebouwd. Daarnaast worden in onderhoudsprojecten de eengezinswoningen zoveel mogelijk geïsoleerd en komen er zonnepanelen op het dak.