Menu Sluiten

Woonforte transformeert kantoor naar appartementen

Woonforte heeft het kantoorgebouw aan de prinses Margrietlaan 3 in Alphen aan den Rijn gekocht. Woonforte gaat het kantoor ombouwen naar 131 appartementen. De verwachting is dat de woningen in 2022 worden opgeleverd.

Barones kantoorpand huidige locatie

Jongeren en (her)starters

Woonforte gaat verschillende woningtypes maken in het gebouw. Er komen studio’s, tweekamer-woningen en driekamer-woningen. Woonforte gaat de woningen aanbieden aan jongeren, starters en herstarters met kinderen. Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Zij hebben veel last van de wooncrisis. Met de transformatie van dit pand levert de corporatie een oplossing. 

Nog in gebruik als kantoor

In maart 2018 kocht Woonforte het kantoor aan de prinses Margrietlaan 3, dat een totale oppervlakte heeft van ruim 6.700m2. Makelaarskantoor JansenDeJong bemiddelde in de geslaagde verkoop en vertegenwoordigde de eigenaren. Het gebouw was nog voor een groot deel verhuurd toen Woonforte het kocht. Op dit moment zitten er nog enkele ondernemers in het pand en die zijn ondertussen bekend met het einde van de huurovereenkomst. Eind 2021 hebben alle ondernemers het pand verlaten. Woonforte start dan direct met de herontwikkeling van het gebouw. De corporatie verwacht de woningen ook in 2022 op te leveren.

Bron: Woonforte