Menu Sluiten

Woonforte en ERA Contour ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Artist impressie voorlopig ontwerp van fase 1 van nieuwbouwproject het Rode Dorp. © Architect Bloemen.

Woonforte en ERA Contour ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor de sloop- en bouw van 172 huurwoningen in het Rode Dorp Woningcorporatie Woonforte en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden op 16 december 2019 de samenwerkingsovereenkomst voor het woningbouwproject het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn. In de wijk het Rode Dorp worden 172 huurwoningen vervangen door 172 nieuwbouw eengezinswoningen. Ontwikkelende bouwer ERA Contour is door Woonforte geselecteerd voor de bouw van de woningen en begeleidt de sloop van de huidige huurwoningen. Bloemen Architecten heeft in samenwerking met de bewoners het ontwerp van de nieuwbouwwoningen gemaakt.

Woonforte zocht voor het woningbouwproject een bouwer met ervaring in het bouwen in een bewoonde omgeving. Na zorgvuldige afwegingen, waarin onder andere kwaliteit en kosten centraal stonden, is de keus op ERA Contour gevallen.

Slopen en bouwen in een woonwijk “De huurwoningen in het Rode Dorp staan midden in een woonwijk. Daarom is het voor ons heel belangrijk dat we met een bouwer samenwerken die daar ervaring mee heeft”, zegt Paola van Kessel, projectleider van Woonforte . “Bouwen kunnen de meeste aannemers wel, maar bouwen in een woonwijk met bestaande woningen, verkeer en een school is een andere tak van sport. We hebben hiervoor de juiste bouwer gevonden.”

Jeroen Heijdra, directeur bij ERA Contour is enthousiast over de samenwerking: “We zijn supertrots dat Woonforte ons heeft geselecteerd vanwege onze ervaring in het bouwen in de bestaande stad. We kijken ernaar uit om aan de slag te gaan en het Rode Dorp te verrijken met woningen die klaar zijn voor de toekomst.”

Start sloopwerkzaamheden in juni 2020 ERA Contour start naar verwachting in juni 2020 met de sloopwerkzaamheden van de eerste fase van de huidige woningen in het Rode Dorp. Meer informatie over het project is te vinden via https://www.woonforte.nl/Rode-Dorp.html .

Energiezuinige woningen De huidige woningen in het Rode Dorp zijn gebouwd tussen 1920 en 1955 en zijn aan vervanging toe. De woningen worden gesloopt en nieuw gebouwd naar de bouweisen van deze tijd. De woningen worden straks energiezuinig en toekomstbestendig. ​

Over Woonforte Woonforte is een woningcorporatie met bijna 11.000 woningen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam. Het motto van Woonforte is oog voor mensen, hart voor wonen. Iedereen moet de kans krijgen op een woning die past bij zijn of haar leven. Daarom biedt Woonforte goede woningen voor mensen met een laag inkomen. Woonforte investeert in nieuwbouw, renovaties, onderhoud, leefbaarheid en duurzaamheid. Meer informatie is te vinden op http://www.woonforte.nl