Menu Sluiten

Uw buurtbeheerder

Vanaf 1 januari 2020 is de buurtbeheerder het eerste aanspreekpunt voor uw dagelijkse vragen. De buurtbeheerders van Woonforte hebben hun eigen buurt en zijn er voor álle huurders.

In het nieuwe jaar heten onze huismeesters voortaan buurtbeheerder. Nieuw is dat zij aanspreekpunt zijn voor àlle huurders. Deze service is gratis voor de huurders.
De huismeesterkosten die een aantal huurders tot en met december 2019 betaalden via de servicekosten zijn vervallen per 1 januari 2020. Let op, als u huismeesterkosten betaalt en volgend jaar niet meer, geef dit door aan de Belastingdienst. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor de huurtoeslag.

Cartoon buurtbeheerder

Tot en met 31 december 2019 is de huismeester die in uw buurt werkt nog steeds het aanspreekpunt.
Vanaf 1 januari 2020 is er een herverdeling in straten gemaakt. Dat kan betekenen dat in plaats van de huismeester die u had, dat u nu een andere buurtbeheerder krijgt. Alle huurders krijgen tussen 10 december en 13 december een brief waarin de buurtbeheerder zich voorstelt. In deze brief leest u wie uw buurtbeheerder is vanaf 1 januari en hoe u hem kunt bereiken.

Wat doet de buurtbeheerder?

De buurtbeheerder:

  • is uw aanspreekpunt voor dagelijkse vragen. Als u belt, maakt hij een afspraak met u.  
  • loopt een vaste route door uw buurt. Daarbij spreekt hij met bewoners en is op die manier ‘de oren en ogen’ van de buurt.
  • meldt eventuele problemen bij de juiste instanties: bijvoorbeeld de afdeling Wijkbeheer van de gemeente, de wijkagent of de milieuwachter.
  • controleert of werkzaamheden goed worden uitgevoerd, zoals het schoonmaken van de centrale hal en het trappenhuis maar ook het onderhoud aan het groen.
  • let op bouwkundige gebreken en storingen van technische installaties.
  • voert eenvoudige reparaties uit in de gemeenschappelijke ruimten.
  • verhelpt kleine storingen aan de algemene installaties in het gebouw.
  • houdt een oogje op een nette woonomgeving, inclusief de voortuinen van huurders.

U kunt altijd contact opnemen met uw buurtbeheerder. Dan maakt hij een afspraak met u en komt bij u langs. Tenslotte is de buurtbeheerder er voor u!

Op de website van Woonforte vindt u een overzicht wie uw buurtbeheerder is vanaf 1 januari 2020