Menu Sluiten

Van As opent kantoor Huurdersorganisatie Groene Hart

Op 21 november opende wethouder Gerard van As het kantoor van Huurdersorganisatie Groene Hart. Daarmee heeft het bestuur een plek om te werken en om te overleggen met huurders en andere partners. Huurdersorganisatie Groene Hart vertegenwoordigt ruim 10.000 huurders van Woonforte in de plaatsen Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop en Zwammerdam.

Het kantoor van Huurdersorganisatie Groene Hart (HOGH) bevindt zich op de Zuid-Poolsingel 172E in Alphen aan den Rijn. Dit ligt dicht bij het station in Alphen aan den Rijn, waardoor het makkelijk bereikbaar is voor mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer. Bij de opening sprak Gerard van As zijn vertrouwen uit in de nieuwe huurdersorganisatie. Ook Frans Kooiker, interim directeur-bestuurder van Woonforte deed dit en sprak ook zijn blijdschap uit dat er weer een stevige gesprekspartner is voor Woonforte die alle huurders vertegenwoordigt.

Adviezen

De huurdersorganisatie geeft adviezen aan de verhuurder Woonforte over: huur verhoging, , leefbaarheid in de wijken, onderhoud, toewijzing van woningen die afwijkt van de standaard regels (lokaal maatwerk), dienstverlening, en het lange termijnbeleid. HOGH neemt ook deel aan het tot stand komen van de prestatieafspraken met de gemeente en Woonforte. Hierin staan afspraken over de inspanningen die gemeente en Woonforte op de eerder genoemde onderwerpen leveren. 

Samen met huurders

Frederike Magez, voorzitter van HOGH, zegt hierover: “Wij willen graag horen wat er leeft onder huurders. Alleen dan kunnen wij hen goed vertegenwoordigen. Wij gaan huurders daarom ook actief betrekken bij onze adviezen aan Woonforte. Zij kunnen meedenken over onderwerpen die zij interessant vinden. Zij hoeven dus niet aan langdurige trajecten mee te doen, maar kunnen snel en eenvoudig meepraten over dingen die er voor hen toe doen. Huurders die willen meedenken kunnen zich melden bij HOGH.”