Menu Sluiten

Stichting huurdersorganisatie Groene Hart (HOGH) heeft een nieuwe voorzitter.


Tijdens de bestuursvergadering op 9 april jongstleden heeft mevrouw Frederike Magez aangegeven dat zij door omstandigheden haar functie van voorzitter niet langer kan vervullen. Het bestuur betreurt haar beslissing maar is verheugd dat zij aangaf wel bestuurslid te blijven.

Vervolgens heeft het bestuur uitgebreid gesproken hoe nu verder. Uiteindelijk is unaniem besloten de heer Van Leeuwen binnen het bestuur te benoemen in de functie van voorzitter.

Van Leeuwen beklede sinds de oprichting van HOGH op 12 september 2019 binnen het bestuur al de functie van vice-voorzitter en heeft in zijn nieuwe hoedanigheid van voorzitter er veel zin in om het bestuur te leiden. Hij hoopt veel te kunnen bereiken als nieuwe voorzitter. Hij vertelt verder blij te zijn met het team van de HOGH. Het bestuur bestaat uit heel verschillende mensen, met allemaal andere vaardigheden en inzichten. Het is mooi om te zien hoe zij samen voor de huurders opkomen. Van Leeuwen vertelt dat hij als voorzitter naar buiten toe het boegbeeld is van HOGH en dat vindt hij een hele eer. Hij hoopt vooral ruimte te kunnen geven aan de talenten van de andere bestuursleden.
Het is fijn dat er nog steeds mensen zijn die zich als vrijwilliger willen inzetten voor de belangen van huurders.

Veel bereiken
Want dat is van groot belang volgens Van Leeuwen. Hij is nog geregeld verbaasd over hoeveel invloed een huurdersorganisatie kan hebben. Er zijn zoveel onderwerpen waarop wij mee kunnen praten en het verschil kunnen maken.

Hoe zorg je dat wonen betaalbaar blijft? Kies je bij nieuwbouw voor traditionele bouwvormen of zijn tijdelijke woningen ook een goede mogelijkheid? Hoe verdeel je de beschikbare woningen op een eerlijke manier? Dat zijn allemaal zaken waar de HOGH zich over buigt. Voor Van Leeuwen bij de HOGH begon, vond hij het toch een beetje een ‘leuke bezigheid
voor oudere mensen en kon zich niet voorstellen dat het echt zin zou hebben
Inmiddels weet hij wel beter en dat komt ook door de kennis en deskundigheid die in het bestuur aanwezig is.

Goed contact
Naast de deskundigheid, vindt Van Leeuwen ook een goed contact met Woonforte
belangrijk. Het bestuur moet het hebben van open overleg. Op veel punten kan zij haar mening niet afdwingen. Daar zijn geen wettelijke mogelijkheden voor. Het moet dus komen van goede argumenten en een prettige werksfeer met alle belangrijke partners.