Menu Sluiten

Blijf jij onder het prijsplafond voor energie? Zoek het hier op

Niet je energieverbruik over heel 2023, maar je verbruik per dag blijkt te bepalen of je onder het prijsplafond voor gas en elektriciteit blijft.

Het prijsplafond voor energie gaat op 1 januari in. Vanaf die datum betaal je 1,45 euro per m3 gas en 40 eurocent per kilowattuur elektriciteit, tot je het prijsplafond hebt bereikt. Dat prijsplafond zou moeten gelden tot een verbruik van 1200m3 gas en 2900 kWh stroom per jaar, maar dat blijkt in de praktijk vaak niet het geval.

Voor we uitleggen hoe dat komt, kun je eerst hieronder opzoeken met welk verbruik je wél onder het prijsplafond blijft. Daarvoor heb je de datum nodig waarop je energiecontract is afgesloten (dat is namelijk meestal ook de dag dat je de eindafrekening krijgt en die is belangrijk voor de berekening).

Wanneer zit jij aan je plafond?

Klik op de link hieronder en selecteer de datum waarop je contract is afgesloten:

KLIK HIER