Menu Sluiten

Lid raad van commissarissen bij Woonforte

Wil jij werk dat er echt toe doet? Wonen is een eerste levensbehoefte. Het is de veilige basis van waaruit je je leven kunt opbouwen. Zonder ons zouden veel mensen geen (betaalbare) woning hebben. Ons werk gaat gepaard met een aantal grote uitdagingen. Hoe komen we uit de wooncrisis? Hoe gaan we de woningen verduurzamen? Wat betekent dit voor het onderhoud aan de woningen? Hoe zorgen we voor huisvesting van kwetsbare mensen?

Lid raad van commissarissen bij Woonforte

Woonforte is een woningcorporatie in de gemeente Alphen aan den Rijn met bijna 11.000 huurwoningen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam. ‘Oog voor mensen, hart voor wonen.’ Dat is het motto. Iedereen moet de kans krijgen op een woning die past bij zijn of haar leven. Daarom biedt Woonforte goede woningen voor mensen met een laag inkomen. Woonforte investeert flink in nieuwbouw, renovaties, onderhoud, leefbaarheid en duurzaamheid. Woonforte staat de komende jaren voor de uitdaging om een stevige bijdrage te leveren aan het (nieuw)bouwen van woningen. 115 medewerkers zetten zich hier dagelijks met hart en ziel voor in.

Profiel lid raad van commissarissen

 • Je wordt commissaris bij Woonforte, op voordracht van de huurders. Woonforte is een middelgrote woningcorporatie in Alphen aan den Rijn en omliggende plaatsen.
 • Je herkent je in het profiel vastgoedontwikkeling en -beheer. Je wordt lid van de auditcommissie.
 • Je bent actief werkzaam in de vastgoedsector (of recent geweest), hebt bestuurlijke ervaring en bent in staat je kennis en ervaring te benutten in een rol als commissaris.
 • Je bent bekend met de ontwikkelingen in de samenleving, met name op gebied van wonen.
 • Je voelt je verbonden met de samenleving in het algemeen en de maatschappelijke opdracht van een corporatie en de huurders in het bijzonder. Je hebt een gevoel bij de financiële en maatschappelijke positie van huurders.
 • Je deelt je visie op het totaal aan activiteiten en verantwoordelijkheden van Woonforte en haar omgeving.
 • Je stelt je op als een positieve, onafhankelijke, out-of-the box denker, met een kritische blik.
 • Je bent een stimulans en stelt je op als een actieve sparringpartner voor het bestuur van Woonforte. Je bewaakt een juist evenwicht tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand.
 • Je past in een informeel team. Je draagt bij aan de verscheidenheid in het team: je voegt specifieke expertise toe, hebt relativeringsvermogen en humor, en brengt energie en vernieuwende inzichten!
 • Je hebt ruim tijd en flexibiliteit om de rol van commissaris op professionele wijze invulling te geven.
 • Je bent bereid je inhoudelijk te verdiepen in de specifieke ‘ins en outs’ van een woningcorporatie in het algemeen en Woonforte in het bijzonder.

Reageren kan t/m 4 september 2022 via Robin de Vries: vacature.woonforte@whyz.nl

Klik hier voor het functieprofiel