Menu Sluiten

Voor iedereen een passend (t)huis

Woonforte start met het project Passend (t)huis. Met Passend (t)huis helpen we huurders die een woning zoeken die beter bij hen past.

Voorbeeld: een huurder uit een eengezinswoning verhuist naar een appartement, de eengezinswoning die leegkomt reserveren we voor een gezin, als het gezin een appartement achterlaat dan maken we ook een starter weer blij met een woning.

Waarom doen we dit?

Woonforte doet dit om meer beweging te krijgen op de woningmarkt in de gemeente Alphen aan den Rijn. Veel mensen zijn op zoek naar een woning of naar een woning die beter bij hen past. Door slim toe te wijzen met nieuwe voorrangsregels kunnen we drie keer zoveel woningzoekenden blij maken.

Voor wie?

Niet alleen huurders uit eengezinswoningen krijgen voorrang, ook aan gezinnen, eenoudergezinnen, jongeren onder de 23 jaar en spoedzoekers is gedacht in het project Passend (t)huis.

Kijk voor uitgebreide informatie op onze website.    

Vindt u het fijn om direct te zien of u in aanmerking komt voor een woning in dit project? Doe dan de Passend (t)huis-check.

Voorlopig beperkte kansen

We moeten er wel bij zeggen dat we Passend (t)huis voorlopig alleen bij bestaande woningen toepassen. Dat levert nog niet heel veel kansen op, omdat er eerst een woning vrij moet komen. Zodra we weer meer nieuwbouwappartementen opleveren zal ook de doorstroming harder gaan. Maar alle kleine beetjes helpen.