Menu Sluiten

Huurverhoging

Alle huurders hebben in april bericht gekregen over de jaarlijkse huurverhoging die ingaat per 1 juli.

We realiseren ons dat het rare tijden zijn. We moeten thuis blijven, 1,5 m afstand houden en er zijn bedrijven die geen of minder inkomsten hebben. 

Ondanks de coronacrisis gaat de huurverhoging per 1 juli door. Gemiddeld voor onze sociale huurwoningen is deze 1,96%, lager dan de inflatie van 2,6%.

Waarom? Door inflatie wordt alles duurder, maar dat wordt gecompenseerd met meestijgende lonen. Ook voor corporaties gaan belastingen, aannemerskosten enzovoorts omhoog. Woonforte wil volle vaart doorgaan met het onderhoud van woningen en nieuwbouw. De huren zijn onze enige inkomsten, daarom rekenen we een deel van inflatie door in een huurverhoging. Daarover leggen we graag het een en ander over uit.

Voor bijna 6.500 huurders bedraagt de huurverhoging maximaal 1,3%. Dat is ruim onder de inflatie van 2,6%. Voor zo’n 2.300 huurders van een sociale huurwoning die nu een lagere huur betalen, is de huurverhoging maximaal 3,9%.

Op de website van Woonforte staat een uitgebreide omschrijving. Klik hier