Menu Sluiten

Start inschrijving nieuwe huurwoningen Brederodepeer

  • Eerste NOM-woningen in Boskoop!

Op maandag 30 september start de inschrijving voor 12 nieuwe huurwoningen aan de Brederodepeer in Boskoop (Waterrijk-West). Deze ruime eengezinswoningen zijn de eerste nul-op-de-meter-woningen in Boskoop. Kortom, een mooie en duurzame toevoeging van sociale huurwoningen in Boskoop!

Vanaf maandag 30 september kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de nieuwe, zeer energiezuinige woningen. Dit kan via www.hureninhollandrijnland.nl. Zij moeten daarvoor wel ingeschreven staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.

Voor de woningen gelden daarnaast de volgende inschrijvingscriteria:

  • Alleen inschrijven per woning vanaf minimaal twee personen.
  • Inkomensgrens voor bruto (gezins)jaarinkomen tussen € 30.825,- en € 38.035,-
  • Voorrang voor huurders van Woonforte die hun woning leeg achterlaten.

Nul-op-de-meter-woningen

De nul-op-de-meter-woning is zeer goed geïsoleerd. De woning zelf wekt energie op met de zonnepanelen. Dat is voldoende energie die nodig is voor het verwarmen van de woning en het gebruiken (zoals koken en douchen). Een gezin dat bewust met energie omgaat, heeft dan geen energiekosten. De hoeveelheid energie zit in een ‘bundel’, vergelijkbaar met een belbundel. Als de afgenomen hoeveelheid energie niet wordt overschreden, zijn er geen energiekosten verder. Wordt deze wel overschreden, dan betaalt de bewoner alleen de extra afgenomen energie. Met de energiemonitor en de slimme meter krijgen de nieuwe bewoners inzicht in het energieverbruik.

EnergiePrestatie Vergoeding (EPV)

De kosten om een nul-op-de-meter-woning te bouwen, zijn hoger dan bij een normale energiezuinige woning. Met de EPV betaalt de huurder van een energieneutrale woning een vast bedrag aan de corporatie. In plaats van een hoge energierekening betaalt de huurder een vergoeding van € 125,00 per maand aan de corporatie.

Deze NOM-woningen zijn gebouwd volgens het concept MorgenWonen van VolkerWessels. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit zonder gasaansluiting. Door te kiezen voor NOM-woningen zet Woonforte zich in om de klimaatverandering een halt toe te roepen.

Eerste nieuwe huurders

De bouw is eind augustus al gestart. Als alles volgens planning blijft lopen, ontvangen de nieuwe huurders vanaf half januari hun sleutels van de nieuwe woning.